Inbraak bij feestloods Groene Schuur, veel vernielingen en dure DJ-set gestolen

ZEEWOLDE • Do 5 september 2024 | 11:02 • Donderdag 5 september 2024 | 11:02

Inbrekers hebben een dure DJ-set gestolen en veel vernielingen aangericht in feestloods de Groene Schuur in Zeewolde. De inbraak was in de nacht van dinsdag op woensdag. Volgens het bestuur loopt de financiële en materiële schade flink op.

Het bestuur van het jongerencentrum spreekt op Facebook van een 'gigantische tegenslag' en zegt 'er letterlijk kapot van te zijn'. Volgens het bestuur is er jaren keihard gewerkt door vrijwilligers om de spullen te betalen.

Het voortbestaan van De Groene Schuur was lange tijd onzeker. Zo kon de organisatie het herstel van het dak en de vloer niet zelf betalen. Het jongerencentrum krijgt mogelijk 55.000 euro van de gemeente. De gemeenteraad neemt later dit jaar daar een beslissing over.

Camerabeelden
De inbraak is vastgelegd op camerabeelden en gedeeld op Facebook. De Groene Schuur spreekt van een zeer georganiseerde inbraak.

Vrijwilligers zijn nu bezig om de schade te herstellen. Het bestuur zoekt uit of de kosten mogelijk worden vergoed door de verzekering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel