Tienduizenden euro's subsidie voor renovatie van feestloods Groene Schuur

ZEEWOLDE • Do 27 juni 2024 | 15:02 • Donderdag 27 juni 2024 | 15:02

Jongerencentrum De Groene Schuur in Zeewolde krijgt 55.000 euro subsidie van de gemeente Zeewolde om het dak en de vloer te renoveren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen.

De Groene Schuur is een feestloods voor jongeren in het bos. Het dak en de vloer zijn in slechte staat. Ook het ventilatiesysteem moet vervangen worden. In totaal is 165.000 euro nodig om het pand op te knappen.

Niet voor niets
Burgemeester en wethouders stellen een aantal voorwaarden aan het verlenen van de subsidie. Zo moet het bestuur van Jongeren19nu tweederde van de totale kosten zelf bijeen brengen. Dat is dus 110.000 euro.

Ook zouden er na de renovatie minimaal tien activiteiten per jaar moeten plaatvinden in De Groene Schuur. Daarnaast moet het jongerencentrum voortaan zelfstandig verder, zonder subsidie van de gemeente.

Jongeren19nu enthousiast
Dries van Wijk van Jongeren19nu zegt blij te zijn met de financiële steun vanuit de gemeente Zeewolde. Hij hoopt dat de provinciale afdeling van Jongeren19nu ook een bijdrage levert van 30.000 euro.

Om aan de subsidievoorwaarden te voldoen, is Van Wijk een crowdfunding gestart in de hoop de resterende 80.000 euro in te zamelen. Op de eerste dag van de inzamelingsactie heeft een particulier al 10.000 euro gedoneerd, zegt Van Wijk.

Belangrijk voor dorp
Eerder stelden Zeewoldenaren een petitie op om de Groene Schuur te behouden. Die petitie is meer dan 2000 keer ondertekend. Volgens Van Wijk is De Groene Schuur belangrijk voor het dorp.

"Er komen hier op een feestavond ongeveer 380 jongeren. Wij hebben nog geen klachten gehad over de hoeveelheid bezoekers die er zijn. Dus dat geeft ook aan dat er vraag is naar zoiets als Groen Schuur", zegt Van Wijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel