Toekomst Groene Schuur nog steeds onzeker, maar deuren gaan nog niet dicht

ZEEWOLDE • Wo 20 december 2023 | 15:52 • Woensdag 20 december 2023 | 15:52

Een definitieve sluiting van jongerencentrum De Groene Schuur is voor nu even van de baan. Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde overweegt om 50.000 euro beschikbaar te stellen. Daar wil het bestuur van het jongerencentrum zich nu over buigen.

De Groene Schuur verkeert al langere tijd in financieel zwaar weer. De organisatie kan het herstel van het dak en de vloer niet uit de eigen spaarpot betalen. Daarom was besloten om de deuren per 1 januari definitief te sluiten als er geen financiering zou komen.

Vijf scenario's
Eerder stelden Zeewoldenaren een petitie op om de Groene Schuur te behouden. Deze is meer dan 2000 keer ondertekend. Het bestuur van het jongerencentrum is nog met de gemeente in gesprek over welke mogelijkheden er zijn om open te blijven.

Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn er vijf opties. Eén daarvan is geen steun van de gemeente, waardoor de Groene Schuur op 1 januari dicht moet.

Verder is er gesproken over verkoop van het pand. Waarbij de Groene Schuur vervolgens één van de huurders wordt. Een andere idee is het gebouw 'van de hand doen', waardoor de jongerenactiviteiten zonder eigen gebouw worden georganiseerd.

Ten slotte is er een optie waarbij het bestuur steun krijgt van sponsors of een gemeentelijke subsidie.

Bijdrage van de gemeente
In een brief aan de raad schrijft het college dat het de meerwaarde ziet van het centrum. Daarom denkt het college aan de bijdrage.

Maar dan moet er wel een sluitend plan voor de komende vijf jaar zijn, een actueel overzicht van het onderhoud en de kosten van het pand en moeten er minimaal 10 avonden voor jongeren per jaar worden georganiseerd.

Over die opties wil het bestuur van de Groene Schuur nu eerst meer informatie. Tot die tijd worden er geen feesten meer gehouden, behalve op tweede kerstdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel