Filmpjes van Jannie (72) uit Urk over haar raceduiven over de hele wereld bekeken

URK • Ma 2 september 2024 | 6:11 • Maandag 2 september 2024 | 6:11

Het YouTube-kanaal van de 72-jarige Jannie Brands uit Urk is razend populair. Haar filmpjes worden duizenden keren bekeken. Dat is opvallend, mevrouw Brands is al op leeftijd en het onderwerp waar ze het over heeft is niet per definitie superhip: de duivensport.

"Ik denk dat mensen zien dat ik oprecht enthousiast ben en de eenvoud spreekt aan", vertelt de bescheiden Brands.

Opnames voor het kanaal

Het kanaal "All about racing pigeons" heeft inmiddels ruim 6.100 abonnees en een paar honderd video's. Zoon Pieter van het gezin filmt zijn moeder en geeft aanwijzingen. "We filmen korte stukjes die ik dan monteer tot een geheel. We doen alles in het Engels, dan bereik je een veel groter publiek dan als je het in het Nederlands doet."

Passie voor duiven
Samen met haar man is Jannie al jaren druk met de duivensport. Ze weet er veel over te vertellen. Hoe bouw je een goed hok? Wat voor voer is goed om te geven voor een wedstrijd? De Urkse weet het antwoord.

Jannie raakt niet uitgepraat

De kijkers komen van over de hele wereld. Opvallend: veel kijken er vanuit de Filipijnen. Daar is de duivensport nog niet zo groot. "Als ik dan vertel over hoe we het hier allemaal doen krijg ik veel reacties en vragen terug. Ik doe het om de sport ook bij jongeren populair te maken", vertelt Jannie Brands.

Ondanks dat het duo al heel veel filmpjes heeft opgenomen, blijven moeder en zoon het leuk vinden om te doen. "Het simpele Engels vinden de mensen ook fijn om te horen. Niet te ingewikkeld", zegt Jannie. Terwijl zoon Pieter naar zijn moeder wijst zegt hij: "Zij is het geheim van dit kanaal."

Zoon Pieter Brands

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel