Kraampje van 11-jarige Noud wordt kinderwinkelstraat

EMMELOORD • Vr 30 augustus 2024 | 16:56 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 16:56

Zelfgemaakte armbandjes, stickers en fidget toys: bij Noud Bakker (11) kun je het kopen. De piepjonge ondernemer bouwde samen met zijn vader van houten pallets een kleine marktkraam. Op het stoepje voor zijn deur in Emmelhage verkoopt hij deze zomer spulletjes voor een jong publiek. En hij is niet de enige. Naast hem bouwden nog twee kinderen een kraampje.

Samen vormen de openluchtzaakjes een kleine kinderwinkelstraat. Dé plek in Emmeloord voor koopjes.

Nouds Shop begon met het maken van armbandjes. De felgekleurde touwtjes vlecht hij in elkaar volgens een techniek die hij van zijn beste vriendje Vince (10) leerde. Een methode die hij vervolgens verfijnde op advies van zijn nichtje. Een succes. Op de openingsdag verkocht de elfjarige ondernemer voor 24 euro aan waar.

"Ik heb er twee knuffels van gekocht", vertelt hij als Omroep Flevoland zijn zaakje bezoekt. Het succes trekt meer ondernemers. Ook zijn vriendje Vince begon een handeltje. Een divers assortiment aan bloempotjes, gevuld met kleurige planten en zelf beschilderd met versieringen - met een beetje hulp van zijn moeder.

Uitbreiding
De winkelstraat breidde al snel uit, want ook Sareh (11) sloot aan. Bij haar kun je terecht voor een rijk aanbod aan tijdschriften en twee Donald Duck strips. Die laatste zijn mogelijk pas het begin: "Als het goed gaat wil ik nog meer Donald Ducks verkopen"

Esther Bakker, moeder van Noud, ziet dat het veel teweeg brengt: "Vrienden, familie en de buren zijn al langsgekomen. Hij denkt nu hetzelfde of meer te kunnen verdienen... Het is een goede les voor hem. We hebben het al gepromoot via WhatsApp en Facebook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel