Plannen voor schaatsfeest op kunstijs op Meerpaalplein in december

DRONTEN • Di 27 augustus 2024 | 20:11 • Dinsdag 27 augustus 2024 | 20:11

Inwoners van Dronten kunnen in de kerstvakantie voor het eerst schaatsen op het Meerpaalplein. Stichting Winterwereld Dronten, dat in maart is opgericht, heeft plannen voor een kunstijsbaan van duizend vierkante meter, waar van 6 december tot en met 5 januari op geschaatst kan worden.

In de weken dat de kinderen nog naar school moeten kunnen klassen 's ochtends het ijs op. De middagen en de avonden worden er allerlei activiteiten gepland, zoals een curlingcompetitie en een silent disco.

Voorzitter Piet van der Aar van de Stichting Winterwereld Dronten: "We willen mensen met elkaar in verbinding brengen en jongeren stimuleren om in beweging te blijven. Maar bovenal wordt het vier weken ijsplezier voor jong en oud. Uiteraard zijn ook mensen van buiten de gemeente welkom.”

Op zoek naar vrijwilligers
Dronten volgt hiermee het voorbeeld van Zeewolde, waar al jaren een kunstijsbaan wordt aangelegd op het Kerkplein in het winkelcentrum.

De organisatie in Dronten hoopt dat een grote groep vrijwilligers zich wil inzetten om dit eerste schaatsfeest tot een succes te maken. "We hopen er een jaarlijks festijn van kunnen maken en dat het een katalysator is voor andere initiatieven", aldus Van der Aar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel