Kleurrijke Hippiebus brengt bezoekers gratis naar Lelystadse Hippiemarkt

LELYSTAD • Do 22 augustus 2024 | 18:01 • Donderdag 22 augustus 2024 | 18:01

De komende dagen rijdt er een gratis bus tussen station Lelystad Centrum en het Bataviaplein. Het is de Hippiebus die bezoekers van het station naar de Lelystadse Hippiemarkt brengt.

De Hippiebus is een Volkswagenbus die is beschilderd met kleurrijke bloemen en vredestekens. "De rit duurt zo'n tien minuten", zegt chauffeur Marcia van der Mee. In het dagelijks leven is ze buschauffeur.

Op het plein staan de komende dagen zo'n honderd kramen met woonaccessoires, maar ook met kleding, eten, drinken en er klinkt muziek over het plein. "Mensen mogen zelf de plaatjes uitzoeken", zegt DJ Hans. Hij draait vanuit een caravan. Daarvoor staat een grote bak met grammofoonplaatjes waar bezoekers een keuze uit kunnen maken.

Goed doel
"We hebben ook een loterij voor het goede doel", zegt organisator Yvonne Winter. Daar zijn prijzen mee te winnen die de standhouders beschikbaar hebben gesteld. Het geld van de verkochte loten gaat naar Stichting van het Kind, die activiteiten organiseert voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen.

"Het is ook leuk voor kinderen!" Dat zegen twee zussen die door hun ouders zijn meegenomen naar de Lelystadse Hippiemarkt. De meisjes zijn dol op de kleurrijke kleding en sierraden die er te koop zijn.

Jaar overgeslagen
De Lelystadse Hippiemarkt wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Toch ging de markt vorig jaar niet door. "We waren te laat begonnen met de organisatie", zegt Yvonne Winter. Er waren niet genoeg standhouders te vinden omdat die al op andere evenementen stonden. Dit jaar is dat wel gelukt.

Er wordt rekening gehouden met ongeveer 10.000 bezoekers per dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel