Defensie houdt extra informatiebijeenkomst in Dronten op verzoek van gemeente

DRONTEN • Di 20 augustus 2024 | 16:03 • Dinsdag 20 augustus 2024 | 16:03

Defensie houdt een extra informatiebijeenkomst in Dronten over de plannen van de krijgsmacht in Flevoland. Dat doet Defensie op verzoek van de gemeente. Het doel is volgens de gemeente om inwoners een extra mogelijkheid te geven om informatie te krijgen. Aanmelden is verplicht.

In Dronten heeft Defensie de meeste plannen van heel Flevoland. Zo komt er mogelijk een munitieopslag, een springterrein bij de Ketelbrug en eventueel ook een kazerne. Op de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de plannen en de zoeklocaties in Dronten. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Defensie houdt in principe in elke provincie één bijeenkomst. Voor Flevoland wordt dus een uitzondering gemaakt. De geplande bijeenkomst was in juni in Almere. Daar kwamen zo'n 300 belangstellenden op af.

Aanmelden verplicht
De bijeenkomst in Dronten is vergelijkbaar met die in Almere en wordt inhoudelijk volledig verzorgd door Defensie.

De informatieavond is op maandag 2 september in De Meerpaal en begint om 19:15. De inloop is vanaf 18:45 uur. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Lees ook: Komen hier straaljagers en rijden er straks legervoertuigen in Flevoland? 5 vragen en antwoorden

Uitbreiding nodig
Op 15 december vorig jaar stuurde Defensie de Notitie Reikwijdte en Detailniveau naar de Tweede Kamer. Daarin stond een inventarisatie van wat de Nederlandse krijgsmacht minimaal nodig heeft om het eigen grondgebied en dat van andere bondgenoten te kunnen verdedigen.

Volgens Defensie is geloofwaardige afschrikking belangrijk omdat de veiligheidssituatie in de wereld verslechtert. Defensie heeft door de oplopende internationale spanningen de komende jaren veel meer ruimte nodig.

Die ruimte moet gebruikt worden om onder meer te oefenen, voor munitieopslag en bondgenoten door Nederland te verplaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel