Wilgentenen vlechten tot drijvende paden: Wilgenbos wordt avontuurlijk

ALMERE • Za 17 augustus 2024 | 9:12 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 9:12

Het Wilgenbos in Almere krijgt nieuwe wandelpaden. Beheerder Flevo-Landschap begint maandag met de aanleg van een plankenpad en een drijvend wandelpad, gemaakt van wilgentakken.

Het doel van het Flevo-Landschap is om het bos avontuurlijker te maken. De techniek is al eeuwenoud. Door wilgentenen aan elkaar te vlechten ontstaat een mat die blijft drijven op het water. Die wordt opgevuld met grond en ingezaaid. Na een aantal maanden is het pad begaanbaar voor de bezoekers van het Wilgenbos.

"Het is hetzelfde idee als een mat die over een zwembad ligt, maar dan net iets makkelijker", vertelt Yvonne de Hilster van Het Flevo-Landschap. Het bos is volgens haar al spannend en dichtgegroeid met natte graspaden. Door dit drijvende wandelpad waarmee je over het water loopt, moet een tocht door het bos nog avontuurlijker worden.

Laarzen nodig
"We zien nu ook al dat mensen vaak hun laarzen moeten aantrekken, maar straks is dat zeker nodig." H
et pad zal volgens de Hilster bewegen en dat maakt het ook avontuurlijk. Je hebt geen vaste grond onder je voeten, maar je kunt wel veilig naar de overkant."

De techniek is door de natuurbeheerder eerder gebruikt om twee nieuwe eilanden te maken in de naastgelegen Lepelaarplassen. Dat gebeurde in 2021, om het gebied aantrekkelijker te maken voor vogels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel