Overlast in Drontense buurt is voorbij: burgemeester sluit 'terreurhuis'

DRONTEN • Ma 16 september 2024 | 20:53 • Maandag 16 september 2024 | 20:53

Een huurwoning aan De Boegspriet in Dronten is maandag gesloten vanwege ernstige overlast. Dat heeft de Drontense burgemeester Gebben besloten. De sluiting geldt voor zes weken. Dat betekent dat de huurder die al moest vertrekken de resterende tijd elders moet verblijven.

De rechter bepaalde eerder deze maand dat de huurder van het huis aan De Boegspriet moet vertrekken. Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) had de man voor de rechter gesleept omdat hij ernstige overlast voor omwonenden zou veroorzaken en agressief zou zijn. Een naastgelegen huis kan op dit moment zelfs niet verhuurd worden, zei OFW.

'Doel is om omwonenden te beschermen'
De man moest uiterlijk volgende maand vertrekken, besloot de rechtbank. Alleen zijn de overlast, bedreigingen en het geweld zo aanhoudend dat Gebben nu heeft besloten om van zijn bevoegdheid gebruik te maken om het huis te sluiten.

"Het doel van de sluiting is om de openbare orde te beschermen en verdere escalatie van overlast en geweld te voorkomen", aldus de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel