Michiel de Ruyterbrug staat open door nieuwe storing, verkeer moet weer omrijden

URK • Do 15 augustus 2024 | 11:03 • Donderdag 15 augustus 2024 | 11:03

Automobilisten en fietsers op Urk moeten voor de tweede keer in één maand tijd omrijden vanwege een storing bij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug. De brug staat donderdagochtend sinds 08.30 uur open en wil niet meer dicht.

Een monteur uit Den Haag is opgeroepen om de storing te verhelpen. Volgens een woordvoerder van de provincie is nog niet duidelijk wanneer de Michiel de Ruyterbrug weer begaanbaar is voor autoverkeer.

Automobilisten moeten omrijden via de Arie de Witbrug een stuk verderop in het dorp. Fietsers kunnen de naastgelegen fietsbrug over.

Niet de eerste keer
Vorige maand was een geknapte kabel ín de splinternieuwe brug de boosdoener. Toen kon verkeer ruim twaalf uur lang geen gebruik maken van de wegverbinding.

De Michiel de Ruyterbrug verbindt de nieuwe Zeeheldenwijk met de andere Urker woonwijken. De markante brug werd iets meer dan een jaar geleden feestelijk geopend.

Precies vijf maanden geleden kon wegverkeer voor het eerst gebruik maken van de nieuwe verbinding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel