Eindelijk is nieuwe brug Urk open: 'Hoeven niet meer om te rijden'

URK • Vr 15 maart 2024 | 17:35 • Vrijdag 15 maart 2024 | 17:35

"Eindelijk kunnen we over de brug", zegt Hillie Bakker. Ze staat te wachten totdat ze als eerste inwoner van Urk met haar auto over de Michiel de Ruyterbrug mag. Even na twaalf uur op vrijdagmiddag werd de brug over de Urkervaart voor het verkeer geopend. De brug zou eigenlijk een halfjaar geleden al open zijn gegaan, maar de werkzaamheden liepen vertraging op. De verbindingsweg naar de brug was nog niet klaar.

Voor een groot aantal inwoners van Urk is de brug een uitkomst om sneller van en naar de A6 te kunnen. Dat de opening later plaatsvond dan gepland had met archeologisch onderzoek te maken. Dat moest eerst worden afgrond voordat de verbindingsweg naar de brug kon worden aangelegd.

Opstopping rond etenstijd
Veel verkeer dat de Urkervaart over wilde steken moest omrijden en dat veroorzaakte opstoppingen. Vooral in de middag rond 13:00 uur en 14:00 uur liep het vaak vast. "Het is dan etenstijd op Urk", zegt een man die met een kinderwagen over de brug loopt. Hij woont aan de Urkerweg en heeft er naar uitgekeken dat Michiel de Ruyterbrug klaar is.

Een officieel openingsmoment was er niet. De hekken voor de brug werden door een aannemer weggehaald. De rode en witte plastic blokken waarmee de weg was afgezet liet de aannemer leeg lopen. Binnenin zat water waardoor de blokken ballast kregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel