Automobilisten en fietsers kunnen weer over eerder vastgelopen Michiel de Ruyterbrug rijden

URK • Ma 15 juli 2024 | 6:59 • Maandag 15 juli 2024 | 6:59

Automobilisten, fietsers en scheepsbemanningen hebben zondagavond en maandagochtend last gehad van een storing in de Michiel de Ruyterbrug op Urk.

Rond 12.00 uur konden auto's en fietsers weer over de brug heen. Voor scheepvaart geldt tot maandagavond 23.00 uur nog een hoogtebeperking.

De brug was zondag tijdens een opening dan wel sluiting halverwege blijven steken. Het brugdek stond daarom sinds zondagavond voor de helft omhoog en sloot niet meer.

De oorzaak blijkt een geknapte kabel in de brug te zijn geweest. Die kabel moet vervangen worden en tot die tijd wordt de brug niet bediend.

Omrijden
Automobilisten moesten zondagavond en maandagochtend omrijden via de Arie de Witbrug. Fietsers konden bedrijventerrein Zwolsehoek bereiken via de naastgelegen fietsbrug.

Tijdens de afgelopen winter had de brug ook al twee keer een storing, toen had dat alleen gevolgen voor de scheepvaart.

Markant
De Michiel de Ruyterbrug verbindt de nieuwe Zeeheldenwijk met de andere Urker woonwijken. De markante brug werd iets meer dan een jaar geleden feestelijk geopend.

Precies vier maanden geleden kon wegverkeer voor het eerst gebruik maken van de nieuwe verbinding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel