Culinaire zussen staan op Lowlands: 'Flevoland wordt steeds meer een mengelmoes van smaken'

FLEVOLAND • Di 13 augustus 2024 | 7:41 • Dinsdag 13 augustus 2024 | 7:41

Flevoland is steeds meer een mengelmoes van smaken. Dat blijkt bij een bezoekje aan de zussen Eva en Sanne Flantua in Lelystad, die dit jaar weer samen hun culinaire kunsten tonen op Lowlands. Deze week zijn ze bezig met de voorbereidingen.

Met hun bedrijf 'Flevour, de smaak van Flevoland' willen de zussen bezoekers van het festival in Biddinghuizen kennis laten maken met de smaak van de provincie.

De zussen staan dit jaar voor de derde keer op Lowlands. "We hebben een eitje-ontbijtje met een eitje uit Flevoland op Libanees brood", vertelt Sanne. Zus Eva vult aan "En een Bhaji-burger met wortel en chutney van Flevo Lokaal". Ook de crispy potato van Agrico uit Biddinghuizen ontbreekt niet.

Ze willen vooral producten die in Flevoland verbouwd worden, zoals aardappelen, bieten en wortels promoten door ze in de lekkernijen te verwerken. Maar bij de culinaire hoogstandjes kom je hier en daar toch ook exotische smaken tegen. "Flevoland is een jonge provincie", zegt Eva Flantua. Ze doelt op mensen met een met Indiase, Libanese of Surinaamse achtergrond die hun eigen keuken meenemen. "Het zijn de mensen die die smaken maken. Dat proef je dan ook in onze gerechten."

Elk jaar is het weer hard werken op het festival. Maar de zussen hebben er ook lol in. Vorig jaar was vooral het eitje-ontbijtje populair. "Dat serveren we eigenlijk de hele dag", zeggen de zussen lachend. "En dit jaar wordt het vast ook weer een hit. Daar gaan we voor!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel