Pizzabakker Arjan profiteert van Lowlands, telefoon staat roodgloeiend

BIDDINGHUIZEN • Vr 16 augustus 2024 | 6:00 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 6:00

Voor pizzabakker Arjan Stemerdink in Biddinghuizen zijn dit misschien wel de drukste dagen van het jaar. Want, zodra Lowlands start, staat bij zijn pizzeria Potenza de telefoon roodgloeiend. Stemerdink bakt tijdens het festival honderden pizza's extra.

"Het is ontzettend druk. Dit weekend draai ik tot 200 pizza's per avond extra. En dat komt bovenop de gewone bestellingen", zegt de pizzabakker.

Levering tot aan de ingang
Lowlands betekent voor Stemerdink keihard werken. En daar krijgt hij hulp bij. Vanaf 17:00 uur komt er een extra ploeg. "En dan heb ik gelukkig nog familie die helpt". Populair zijn de pizza Hawaï en de Tasty Meat met knoflook. Maar ook het patatje 'Kapsalon' doet het goed.

Veel mensen bestellen vanaf de camping op het festivalterrein. De pizzakoerier kan het festivalterrein niet op, dus Stemerdink levert tot aan de ingang. "We spreken af op de Kiss & Ride. We bellen een paar minuten van tevoren zodat de klant er naartoe kan lopen. En dat gaat eigenlijk altijd goed."

Bezoekers van Lowlands kunnen op het festivalterrein natuurlijk ook pizza's kopen. Waarom ze dan toch besluiten om een pizza te bestellen in Biddinghuizen, weet hij niet. Maar Stemerdink vermoedt dat het te maken heeft met de prijs-kwaliteitverhouding.

Lowlands is duurder
Een klant in de winkel legt het uit. De man haalt vlak voor zijn rit naar Lowlands nog even een set pizza's voor zijn vrienden. Die staan al op de camping. "Je betaalt op het terrein al snel drie consumptiemuntjes voor een halve pizza", zegt hij. "En elk muntje kost je 3.75 euro. Reken maar uit", zegt de klant lachend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel