Pendelbus Lowlands lijkt eigen festival: "Zolang ze de bus maar heel houden, mag alles"

BIDDINGHUIZEN • Za 17 augustus 2024 | 18:39 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 18:39

"Verzoeknummertjes zijn welkom", roept buschauffeur Remco Meijer om via de boxen in de bus. Hij is net begonnen aan zijn dienst op een van de pendelbussen van en naar Lowlands. Tot 06:00 uur 's ochtends rijdt Meijer festivalgangers terug naar een huisje of tent. "In de bus bouwen wij ons eigen festival", lacht de chauffeur.

Zo'n 60 duizend festivalgangers zijn deze dagen te vinden op het Walibi-terrein in Biddinghuizen voor de 31e editie van Lowlands. Als je niet op een van de campings staat, maar bijvoorbeeld op een van de recreatieparken in de buurt, dan kun je iedere dag met een bus naar het terrein 'pendelen'.

Buschauffeur roept om

Afterparty in de bus
Voor chauffeur Remco zijn de ritjes een feestje. "Mensen zijn blij en vrolijk tijdens de rit. Voor mij zit de sfeer er dan ook goed in." Hij vertrekt vanaf het vakantiepark Zuiderzee, z'n 3,5 kilometer bij de ingang van Lowlands vandaan. "Een kort ritje, dus een echt groot feest bouwen is lastig." Toch was het bij zijn tweede rit al raak.

"Dan pakt iemand de microfoon en krijgt hij de hele bus mee", lacht Meijer hardop. Vooral 's nachts is de bus een soort 'afterparty' van het grote festival, vertelt de buschauffeur. "Er zit dan iets meer in het publiek, drank... of iets anders. En dat maakt dan toch een sfeer."

Flashback naar schoolreisjes
Het doet een beetje denken aan de busritten tijdens schoolreisjes; een lange bus, plastic zakjes aan de armleuningen en vooral blije reizigers die in duidelijke groepjes bij elkaar gaan zitten. In de pendelbus hangt een uitgelaten sfeer en de meeste festivalgangers stappen -bier in hand- de bus in.

Blij de bus in

In de meeste bussen -of treinen- mag dat niet, maar bij deze buschauffeur is dat geen enkel probleem. "Zolang ze de bus maar heel houden, mag alles", vertelt Meijer, terwijl hij een hit van de band 'Goldband' draait. Die band sluit dit weekend ook het festival af en valt goed in de smaak bij de reizigers.

Hoe later, hoe leuker
Tot in de vroege uurtjes rijdt Meijer hetzelfde rondje van 3,5 kilometer. En hoe later het wordt, hoe grappiger de ritjes. "Laatst had ik iemand die gewoon in slaap gevallen was en drie hele rondes is meegereden. Die laat ik dan ook lekker slapen hoor", grinnikt hij. Meijer heeft weinig weg van de 'strenge' chauffeurs tijdens schoolreisjes.

"Waarom streng zijn, als je ook zelf mee kan geinen", luidt het mantra. Zo is de pendelbus naar Lowlands voor zowel chauffeur als festivalganger een feestje op zich.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel