Met korting naar Lowlands? Nog honderden tweedehands tickets te koop

BIDDINGHUIZEN • Ma 12 augustus 2024 | 13:57 • Maandag 12 augustus 2024 | 13:57

"Door operatie kan ik niet", "In verband met last-minute vakantie, kaart te koop" en "Door zwangerschap kunnen wij niet meer gaan". Het is maar een greep uit de redenen voor festivalgangers om hun ticket voor Lowlands weer in de verkoop te doen.

Op doorverkoopwebsite TicketSwap staan ruim 450 tickets voor het festival in Biddinghuizen te koop. Ook bij het officiële verkooppunt Ticketmaster kun je honderden zogenaamde 'doorverkooptickets' vinden.

De 31e editie van Lowlands wordt komend weekend gehouden op het festivalterrein in Biddinghuizen. De goedkoopste kaartjes staan te koop voor een bedrag rond de 270 euro, en naarmate het festivalweekend dichterbij komt, lijkt de prijs af te nemen.

Daarmee ligt de prijs nu al een stuk lager dan de nieuwprijs. De nieuwprijs voor kaartjes was 325 euro, een forse verhoging van 25 euro ten opzichte van vorig jaar.

Alleen mobiel
Net als vorig jaar zijn er deze editie geen papieren tickets verkrijgbaar. Ook screenshots van tickets of pdf-bestanden zijn niet geldig bij de ingang, schrijft de organisatie. Alleen 'bewegende' tickets in de Ticketmaster-app garanderen toegang tot het festival.

Vorig jaar werkte Lowlands voor het eerst met Mobile Only tickets. Redacteur Jo Anne Loosman legde toen uit hoe dat in z'n werk gaat:

Lees ook: Op de valreep spotgoedkope kaarten voor Lowlands: 5 vragen en antwoorden over Lowlands-tickets

Daarom waarschuwt Lowlands ook voor onofficiële doorverkoopwebsites zoals TicketSwap. Alleen wie een tweedehands ticket van Ticketmaster koopt weet zeker dat het om een echt, geldig ticket gaat, laat een woordvoerder weten.

"Ieder jaar staan er tientallen mensen aan de poort met een ongeldig ticket", zegt de woordvoerder. "Wie een tweedehands ticket koopt via Ticketmaster krijgt een nieuw ticket op z'n eigen naam. Dan weten we ook precies waar een ticket geweest is." Wie een ticket via een andere website koopt, krijgt van de organisatie dus geen garantie dat die geldig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel