Geen cameratoezicht bij Gelderse Diep: 'Geen garantie voor aanhouden van verdachte'

LELYSTAD • Za 10 augustus 2024 | 8:06 • Zaterdag 10 augustus 2024 | 8:06

De gemeente Lelystad gaat geen camera's plaatsen bij het Gelderse Diep. In het kanaal in de Lelystadse Boswijk worden geregeld dode katten gevonden. Camera's werden als optie genoemd om een mogelijke kattenhater te kunnen betrappen.

Buurtbewoners vermoeden namelijk dat zo'n kattenhater actief is in de wijk. Ook de politie waarschuwde er voor, maar tot nu toe heeft diezelfde politie geen aanwijzingen gevonden voor dat scenario. Ook bij de kat die afgelopen week uit het water werd gehaald zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Wel onderzoekt de politie de zaak.

Geen garanties
De mogelijkheid voor camera's werd als optie genoemd door de gemeente om te kunnen handhaven en surveilleren, maar zouden wel duur zijn. Ook zou het plaatsen van camera's geen garantie bieden, gezien de grootte van het Gelderse Diep, dat er een verdachte zou kunnen worden aangehouden.

Eerder plaatste de gemeente Lelystad wel trapjes en touwen zodat dieren zichzelf kunnen redden uit het water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel