Opnieuw dode kat gevonden in Gelderse Diep, politie doet onderzoek

LELYSTAD • Wo 7 augustus 2024 | 10:55 • Woensdag 7 augustus 2024 | 10:55

In het Gelderse Diep in Lelystad is opnieuw een dode kat in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het dier werd dinsdag uit het water in de Lelystadse Boswijk gehaald.

Het is niet de eerste keer dat er een dode kat is gevonden. Inmiddels zijn er al tientallen dode katten gevonden. Begin vorig jaar sloegen buurtbewoners alarm. Zij vermoeden dat er opzet in het spel is.

Op dit moment zijn er volgens de politie geen aanwijzingen dat de kat die dinsdag is gevonden om het leven is gebracht. Wel doet de politie onderzoek naar de zaak.

Trapjes en touwen
Als oplossing voor de problemen plaatste de gemeente Lelystad trapjes en touwen. Die zouden het voor de dieren mogelijk moeten maken om zichzelf te redden. Ondanks dat werden er alsnog dode dieren gevonden.

De gemeente gaf in mei van dit jaar aan mogelijk cameratoezicht te willen instellen. Dat is tot nu toe niet gebeurd, wel zou er vaker gesurveilleerd worden.

De politie heeft de eerdere zaken onderzocht. Een woordvoerder laat woensdag weten dat daar te weinig aanknopingspunten waren om te concluderen dat er sprake zou zijn van een misdrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel