Almeerder veroordeeld voor chantage en verspreiding seksueel beeldmateriaal

ALMERE • Wo 7 augustus 2024 | 13:15 • Woensdag 7 augustus 2024 | 13:15

Een 19-jarige man uit Almere is veroordeeld voor chantage en het openbaar maken van seksuele afbeeldingen van een vrouw. Hij krijgt hiervoor een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast krijgt de man een contactverbod met het slachtoffer.

De man en het slachtoffer ontmoetten elkaar via Instagram en onderhielden daarna via Snapchat contact. Dat contact bestond onder meer uit het uitwisselen van seksuele filmpjes.

Nadat ze ruzie kregen, deelde de man een aantal van de filmpjes van het slachtoffer in zogeheten 'expose-chats' met in totaal bijna 6.000 leden. De man vroeg haar vervolgens geld om de filmpjes te verwijderen.

Grote gevolgen
De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij op deze manier de lichamelijke en persoonlijke integriteit van het slachtoffer schond. Zij kan nog lange tijd worden geconfronteerd met de gevolgen van verspreiding van de beelden en zal in onzekerheid blijven of de beelden op enig moment weer zullen opduiken.

De reclassering stelde vast dat sprake is van een aantal zorgelijke factoren in het leven van de man zoals dagbesteding en huisvesting. Ook zijn er twijfels over zijn psychische functioneren als het gaat om zijn zelfbeheersing en inlevingsvermogen.

De man moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 2.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel