Op deze plekken in Flevoland kan je veilig zwemmen

FLEVOLAND • Di 30 juli 2024 | 12:36 • Dinsdag 30 juli 2024 | 12:36

Het is warm en dat blijft de komende tijd ook zo in Flevoland. Een goed moment dus om een frisse duik te nemen in één van de vele recreatieplassen die de provincie rijk is.

Op bijna alle locaties kan je je rustig het water in, maar op vier plekken wordt gewaarschuwd voor blauwalg of geldt een negatief zwemadvies.

Dat is meer dan een maand geleden, toen we ook te maken hadden met tropische temperaturen. Vooral in Almere is het raak. Op het zwemstrand, het surfstrand en het Almeerderstrand geldt sinds deze maand een waarschuwing voor blauwalgen.

Beachstrand Eemhof in Zeewolde kreeg in april al een negatief zwemadvies. In het water werden hogere waarden van een poepbacterie gevonden.

Op alle andere officiële zwemlocaties kan je momenteel wel veilig zwemmen.

De Omgevingsdienst Flevoland, Gooi & Vechtstreek (OFGV) controleert namens de provincie de waterkwaliteit van officiële zwemlocaties in de periode 1 mei tot en met 1 oktober.

Als de waterkwaliteit langere tijd als onvoldoende wordt bestempeld, verliest een waterplas zijn status als officiële zwemlocatie en is zwemmen op eigen risico. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij het Bovenwater in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel