Bijna dertig graden! Maar niet overal in Flevoland kun je veilig zwemmen

FLEVOLAND • Wo 26 juni 2024 | 14:39 • Woensdag 26 juni 2024 | 14:39

Hoogzomer deze week in Flevoland. Woensdagmiddag tikte het kwik maar liefst 29 graden aan, dus heerlijk weer om te gaan zwemmen in meertjes en ander open water.

De zwemkwaliteit in Flevoland is op veel plekken beter dan in andere provincies. Al blijft het op sommige plekken wel opletten op bijvoorbeeld waterplanten waar je in verstrikt kunt raken.

Poepbacterie
Een groter probleem blijft net als voorgaande jaren de poepbacterie in sommige wateren, mogelijk als gevolg van poepende watervogels. Zoals in Zeewolde bij Beachstrand Eemhof, waar de omgevingsdienst een negatief zwemadvies voor heeft gegeven.

Maar ook het Lanterstrand in Zeewolde. Dat strand is dit jaar nog geen officiële zwemlocatie. De gemeente benadrukt dat je er ziek kan worden, maar ook in de problemen kunt komen omdat er nog geen drijflijnen aanwezig zijn.

Bataviastrand
Nieuw dit jaar zijn de voorzieningen op het Bataviastrand in Lelystad. Sinds 1 mei zijn er zones gemaakt voor watersporters en zwemmers.

Het gebied is aangelegd voor kitesurfers, maar ook zwemmers weten het te vinden. Dat leidde voorheen tot gevaarlijke situaties omdat iedereen door elkaar heen het strand en water gebruikte. Door de zones moet die situatie tot het verleden behoren.

Weten hoe het zit op andere plekken in Flevoland? Bekijk hieronder de zwemlocaties bij jou in de buurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel