Zeewolde vindt wederom te weinig plekken voor statushouders

ZEEWOLDE • Vr 26 juli 2024 | 14:33 • Vrijdag 26 juli 2024 | 14:33

Het is de gemeente Zeewolde weer niet gelukt om genoeg statushouders te huisvesten. In het tweede deel van 2023 had de gemeente Zeewolde al een achterstand, dat is afgelopen halfjaar verder toegenomen tot een tekort van 28.

Het afgelopen halfjaar heeft de gemeente voor veertien personen huisvesting gevonden. Dat is niet voldoende om de achterstand weg te werken. Voor het komende halfjaar moet de gemeente nog eens huisvesting vinden voor 23 personen. De totale opgave voor het aantal woonplekken dat gevonden moet worden komt daarmee uit op 51.

Ieder half jaar moeten de gemeenten aangeven aan de provincie hoe de huisvesting van statushouders verloopt. De gemeente laat weten in gesprek te zijn met Woonpalet en Huurdersbelangen Zeewolde om de afspraken in 2025 wel na te kunnen komen.
gestart.

Op meer plekken een probleem
Zeewolde staat niet alleen met de problemen rondom huisvesting. Eerder lieten ook Dronten en Noordoostpolder al weten problemen te hebben. Noordoostpolder wil liever gezinnen opvangen in plaats van alleenstaande vluchtelingen. Dronten liet weten niet aan de taak te kunnen voldoen door de druk op de sociale woningmarkt. Er zouden te weinig woningen vrij komen bij de woningcorporatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel