Busbedrijf EBS: voor het einde van het jaar genoeg chauffeurs

FLEVOLAND • Di 23 juli 2024 | 12:02 • Dinsdag 23 juli 2024 | 12:02

Busbedrijf EBS verwacht het tekort aan chauffeurs aan het einde van het jaar te hebben opgelost. Een woordvoerder laat weten dat het vervoersbedrijf 'op koers' ligt om vanaf 15 december weer met een volwaardige dienstregeling te rijden. EBS heeft onder de naam RRReis bussen rijden door Flevoland en delen van Gelderland en Overijssel.

Eerder dit jaar moest EBS de dienstregeling afschalen. Er waren te weinig chauffeurs om aan de gemaakte afspraak met de provincie te voldoen. Dat leidde tot grote verontwaardiging bij de provinciale politiek. Gedreigd werd met een boete van de provincies als EBS niet de gemaakte afspraken over de dienstverlening levert.

Lees ook: Provincie gaat EBS boetes opleggen, kan gaan om enkele honderdduizenden euro's

Opleidingstraject en uitzendbureaus
EBS laat weten dat door middel van een eigen opleidingstraject en uitzendbureaus de schaarste wordt opgelost. Een woordvoerder laat weten nog wel problemen te zien met de verdeling van de buschauffeurs, maar dat daar wel aan wordt gewerkt.

"In Apeldoorn hebben we chauffeurs over, maar in bijvoorbeeld Lelystad en Nagele in de Noordoostpolder komen we mensen tekort."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel