Zeewolde wil spoedreparatie voor brug Adelaarsweg vanwege gebarsten beton

ZEEWOLDE • Ma 22 juli 2024 | 21:49 • Maandag 22 juli 2024 | 21:49

Het beton van de brug in de Adelaarsweg in Zeewolde is gebarsten en moet snel worden gerepareerd. De kosten van de reparatie bedragen volgens de gemeente 250.000 euro.

Door de barsten is de wapening bloot komen te liggen. Die is gemaakt van ijzer om de brug nog steviger te maken. Water kan nu in het beton komen waardoor het ijzer gaat roesten, dat veroorzaakt weer betonrot. De veiligheid van de brug kan in het geding komen.

Wettelijk gezien moet het werk van de reparatie aan meerdere bedrijven worden aangeboden, zodat zij zich kunnen inschrijven. Het bedrijf dat met het beste aanbod komt, krijgt de klus. Maar de aanbesteding kan lang duren en er is haast geboden met de reparatie van de brug.

De opdracht wordt nu gegeven aan het bedrijf dat de brug al in onderhoud heeft. Deze onderneming heeft de meeste kennis van het bouwwerk. De reparaties gaan in september van start en duren vier weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel