Laatste schooldag voor veel scholieren, in Rutten vieren ze dat met vossenjacht

RUTTEN • Vr 19 juli 2024 | 19:15 • Vrijdag 19 juli 2024 | 19:15

Ook voor de laatste Flevolandse scholieren was het vandaag de laatste schooldag voor de zomervakantie. Vaak is dat op scholen geen dag meer van hard leren en moeilijke lessen, maar vooral een leuke laatste dag met elkaar. Zo ook in Rutten, waar kinderen van basisschool De Leeuwerik een vossenjacht hadden.

Het idee van de vossenjacht: kinderen van groep 1 tot en met 7 gaan op zoek naar kinderen van groep 8, die zijn verkleed of verstopt in tentjes.

Zo zijn er in het bos achter de school twee kabouters in een huisje te vinden. In groepjes stellen kinderen vragen aan ze, om te achterhalen met wie uit groep 8 ze te maken hebben. Met een computerstem op hun telefoon geven ze antwoord.

Beginnende pubers
"Ieder jaar hebben we het gezien, maar nu kunnen we het eindelijk een keer zelf doen", zegt een leerling uit groep 8 die verstopt is in een blauwe tent. Bij elke 'vos' kunnen de andere basisschoolkinderen een letter krijgen. Samen vormen die een woord: 'wij gaan weg'.

"Dat is altijd een heel bijzonder moment", zegt directeur Grietje Captein over de schoolverlaters. "Je hebt ze als kleuter binnen zien komen en nu zie je beginnende pubers die klaar zijn voor de volgende stap".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel