Almeerse sloopt keuken uit haar huurwoning, krijgt celstraf

ALMERE • Do 18 juli 2024 | 12:53 • Donderdag 18 juli 2024 | 12:53

"U bent niet in staat om naar zichzelf te kijken. U geeft altijd anderen de schuld." Dat zei de politierechter in Utrecht woensdag tegen een 34-jarige vrouw uit Almere, die de keuken uit haar huurwoning zou hebben verduisterd.

De rechter bepaalde anderhalf jaar geleden al dat de vrouw haar huurwoning aan de Sterduinstraat in Almere Duin moest verlaten.

De Almeerse gaf vervolgens een klusjesman opdracht om de keuken uit die huurwoning te halen en die te verplaatsen naar haar nieuwe huis. Die opdracht staat zwart op wit in app-gesprekken die bij onderzoek gevonden werden.

Aangifte van diefstal
Bij de oplevering van het huis in april vorig jaar ontdekte de verhuurder dat de keuken was verdwenen. Ook waren er tegels uit de tuin weggehaald.

De verhuurder deed aangifte van diefstal en eiste ook een schadevergoeding. Een keuken hoort normaal gesproken bij een woning en moet bij een verhuizing dus worden achtergelaten.

De strafzaak over de weggehaalde keuken had eigenlijk al in april moeten dienen, maar de vrouw vroeg uitstel om haar kant van het verhaal te kunnen vertellen. Dat uitstel kreeg zij toen.

'Niks verkeerd gedaan'
Woensdag stelde de vrouw in de rechtszaal dat ze niks verkeerd had gedaan. De schuld van het conflict om de keuken zou bij de verhuurder liggen. De vrouw zegt dit ook te kunnen bewijzen.

Het probleem is dat ze niet bij de stukken kan om dit aan te tonen. De rechter had geen zin om de Almeerse opnieuw uitstel te verlenen. Zij heeft ruim de tijd gehad, vond hij.

Schadevergoeding
De verhuurder eiste een schadevergoeding voor de weggehaalde keuken. Die vordering werd door de rechter afgewezen.

Hij nam dat besluit omdat de vrouw al veel financiële problemen heeft en de vordering van de verhuurder volgens de rechter te veel onduidelijkheden bevatte.

Wel kreeg de keukendief 15 dagen celstraf, waarvan 14 dagen voorwaardelijk en 80 uur werkstraf opgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel