Honderden Flevolanders spreken met provincie over landbouwbeleid

FLEVOLAND • Do 18 juli 2024 | 16:11 • Donderdag 18 juli 2024 | 16:11

Ongeveer driehonderd inwoners van Flevoland hebben de afgelopen weken met de provincie gesproken over het landbouwbeleid.

Tijdens drie sessies in Dronten, Emmeloord en Zeewolde konden bezoekers vragen stellen en reageren op stellingen die de provincie had opgesteld.

Gedeputeerde Jan Klopman (BBB, landbouw) zei tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 19 juni dat de input zou worden meegenomen in het landbouwbeleid dat in 2025 aan de Staten wordt voorgelegd. Wat de Flevolanders hebben ingebracht, maakt de provincie na de zomer bekend.

Lees ook: Flevolanders mogen meedenken over de toekomst van de landbouw in deze provincie

Ook praten met organisaties
Verder gaat Klopman nog in gesprek met negen belangenorganisaties uit de agrarische sector. Meerdere oppositiepartijen zeiden in juni dat de gedeputeerde ook met natuurorganisaties moet praten. Dat wees Klopman toen van de hand.

Oppositiepartijen waren in juni kritisch over het proces van het landbouwbeleid, omdat de Staten te weinig inspraak zouden hebben.

Zoals het nu is voorgesteld, hebben volgens die partijen vooral belangenorganisaties veel te vertellen over hun eigen sector en mogen de Staten het alleen goedkeuren.

Tijdens dat debat op 19 juni dienden meerdere oppositiepartijen een motie van treurnis in tegen Klopman, om zijn weifelende optreden en vage antwoorden. Die werd uiteindelijk weggestemd door de coalitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel