Centrum Almere Buiten getransformeerd tot kleurrijk springparadijs

ALMERE • Wo 17 juli 2024 | 17:32 • Woensdag 17 juli 2024 | 17:32

De pleinen van Almere Buiten waren woensdagmiddag gevuld met het geluid van kindergelach en het ritmische gebonk van springende voeten. Het centrum was namelijk getransformeerd tot een kleurrijk springparadijs voor het Springkussenfestival XL.

"Kijk naar die glimmende oogjes. Wat moet je er verder van zeggen", zegt een stralende Jimmy van der Vliet. De centrummanager is blij met de grote belangstelling voor het festijn.

"We proberen het centrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gezinnen. Dat is onze doelgroep. En als al die gezinnen met kinderen, maar ook kinderdagverblijven met hun kinderen langskomen dan is dat alleen maar mooi."

Derde editie
Het is de derde editie van het springkussenfestival. Op pleinen in Almere Buiten staan in totaal zo'n 40 springkussens.

Als je om je heen kijkt zie je lachende bananen met zonnebril, heel veel springende kinderen en ouders die op afstand genieten van de zon, terwijl hun kroost de energie uit hun lijf springt.

Toch is het evenement volgens Van der Vliet vooral opgezet om meer bekendheid te generen voor de ondernemers.

"Je kunt een festival nooit op één dag beoordelen, dus als je vandaag een springkussenfestival organiseert, dan betekent dat niet dat iedereen vandaag dubbele omzet draait. De horeca wel, maar de rest van de winkeliers niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel