Basisschool laat groepachters letterlijk uitvliegen, 'Het is wel hoog'

DRONTEN • Di 16 juli 2024 | 17:09 • Dinsdag 16 juli 2024 | 17:09

De laatste keer je basisschool verlaten is voor veel kinderen al onvergetelijk, maar voor kinderen uit groep 8 van De Klimboom in Dronten al helemaal. Zij roetsjen via een zipline zo de zomervakantie in.

Een beetje spannend vindt ze het wel: Masha uit groep 8, die met een tuigje om haar middel klaarstaat om aan de zipline vastgemaakt te worden.

Het koord is gespannen tussen de tweede verdieping van de basisschool en het grasveldje verderop. "Het is wel hoog, maar ik denk dat het goed gaat komen."

Het was een idee van moeder Judith Nijenhuis. Die wilde dat haar zoon en zijn klasgenoten letterlijk uit school zouden vliegen. "Nu ik hier boven sta denk ik wel: oei, dit is wel heel hoog".

Trotse tranen
Daan mag als allereerste naar beneden springen. "Ik ga heel vaak klimmen in een klimbos en dan moet ik ook zo'n tuigje om, dus ik weet wel een beetje hoe het gaat", zegt Daan.

Zodra hij beneden is en zijn tuigje is losgemaakt, krijgt hij een high five van zijn vader en moeder, van wie die laatste met trotse tranen in haar ogen staat.

Hoogtevrees
Sommige kinderen hebben nog getwijfeld of ze wel durfden. "Toen ik hoorde dat we dit gingen doen dacht ik: oh vet! Maar toen herinnerde ik me dat ik hoogtevrees had", zegt Jayden.

Maar alle kinderen, inclusief Jayden, waagden uiteindelijk de sprong. Het leukste vond Jayden het einde: "Dan ga je even heel hard."

Moeder Judith koos nadat ze alle kinderen van een tuigje heeft voorzien overigens de veilige weg terug: "Ik loop straks sneaky naar de trap!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel