Man laat in de McDonald's zijn broek zakken en masseert zichzelf, maanden celstraf

ALMERE • Di 16 juli 2024 | 10:54 • Dinsdag 16 juli 2024 | 10:54

Een man uit Eritrea heeft een celstraf van vier maanden, waarvan twee weken voorwaardelijk, gekregen omdat hij in een McDonald's in Almere zijn broek liet zakken en zijn geslachtsdeel masseerde. Al het personeel vluchtte naar buiten.

De man zat in april in de bus bij een medewerkster van de fastfoodketen. Hij volgde haar en liep samen met haar de vestiging binnen. Zij dacht dat hij een nieuwe collega was en nam hem mee naar de werknemersruimte. Toen de bedrijfsleider vervolgens zei dat de man moest vertrekken, weigerde hij en liet hij zijn broek zakken.

Sinds die dag zit de 34-jarige man in voorarrest. Hij is nu in drie jaar tijd twee keer veroordeeld voor een zedendelict.

Beelden
De man hield tot op de zitting vol dat hij zich niets kon herinneren van het voorval in Almere. De rechtbank liet hem beelden zien. Daar schrok de verdachte zo van dat hij bekende dat hij de persoon was die zijn broek liet zakken.

Hij stond ook terecht voor belediging een week eerder in Almere. Hij stond voor het huis van een vrouw te gluren. Die vrouw belde de politie en die kwam ter plaatse om de man aan te houden. De verdachte spuugde vervolgens naar een agent die op hem spoot met pepperspray.

Op vrije voeten
De man heeft al drie maanden in de cel gezeten en komt dinsdag weer op vrije voeten. Hij kan bij familie terecht in Nederland.

Hij heeft geen psychische stoornis, zo bleek uit recent onderzoek. Wel moet hij een behandeling volgen omdat hij overal zijn broek laat zakken.

De straf was precies zoals het Openbaar Ministerie had geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel