Dorpshuis De Binding krijgt nieuwe tijdelijke beheerder

BIDDINGHUIZEN • Zo 14 juli 2024 | 18:02 • Zondag 14 juli 2024 | 18:02

De Meerpaal gaat voorlopig het multifunctionele centrum De Binding in Biddinghuizen beheren. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Het bestuur van De Binding, Stichting MFG2, was op zoek naar een nieuwe beheerder voor het dorpscentrum, omdat de vorige beheerder is gestopt, maar kon geen nieuwe exploitant vinden.

Daarom vroeg de stichting aan De Meerpaal in Dronten of deze organisatie het beheer op zich kon nemen. De afgelopen tijd heeft de gemeente met de stichting en De Meerpaal gesproken. Volgens alle drie de partijen is het van belang dat Biddinghuizen een levendig dorpshuis heeft.

Proef
De Meerpaal heeft besloten om het beheer één jaar op zich te nemen om te zien of het haalbaar is. "Dit is echt een pilot", zegt directeur Janita Tabak. Het streven is om op 1 september de deuren van De Binding te openen onder supervisie van De Meerpaal. Daarvoor moet het theater wel extra personeel inhuren. Volgens de gemeente is het spannend of dat op tijd gaat lukken.

"We zijn heel blij dat De Meerpaal dit gaat proberen", zegt Wilfried Groot Koerkamp van stichting MFG2. "De komende tijd gaan we samen kijken welke afspraken we kunnen maken voor de komende jaren.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel