Opwekking heeft een nieuwe directeur gevonden, 'Zat hier niet op te wachten'

BIDDINGHUIZEN • Do 11 juli 2024 | 16:11 • Donderdag 11 juli 2024 | 16:11

Het grootste christelijke festival van Nederland dat in Biddinghuizen wordt gehouden, krijgt een nieuwe directeur. Het gaat om Lourens du Plessis die Ruben Flach na negen jaar opvolgt. Du Plessis is momenteel voorganger bij de Evangelische Gemeenschap Sneek.

De keuze is op hem gevallen vanwege de klik en zijn grote liefde voor de kerk, zegt directeur bedrijfsvoering Carlino Bus. "Hij is bijbels goed onderlegd en weet wat we belangrijk vinden: mensen helpen om Jezus te vinden in de kracht van de Heilige Geest."

"Het is ook het karakterprofiel. Opwekking gaat over de inhoud maar tegelijkertijd zijn we heel erg hands-on want we bouwen evenementen."

'Gods roeping om directeur te zijn'
Du Plessis is gevraagd door ex-directeur Flach. "Heel eerlijk dacht ik: hier zit ik niet op te wachten want ik werk lekker in de gemeente", zegt Du Plessis over zijn benoeming. "Maar er gebeurde iets in mijn hart. Daarna kwamen er vervolggesprekken en kwam de overtuiging dat dit Gods roeping was."

De nieuwe directeur wordt verantwoordelijk voor 'inhoud en inspiratie'. Dat betekent dat hij onder meer over de invulling van het hoofdpodium en de seminars gaat op Opwekking.

Ook gaat hij zich richten op twee leiderschapsconferenties, Opwekking in Concert, het magazine van de stichting en hij gaat het land in om mensen bij de evenementen te betrekken.

Inwerktraject
De voorganger verhuisde acht jaar geleden vanuit Zuid-Afrika naar Nederland. Hij raakte bekend met Opwekking maar kwam er dit jaar pas voor het eerst. Een samenloop van omstandigheden dat hij er niet eerder kwam, zegt hij. Zo kwam er corona en werd zijn jongste dochter geboren.

De nieuwe directeur krijgt nog een inwerktraject en start in september. Hij weet nog niet welke richting hij op wil met Opwekking.

'Zijn' eerste editie valt volgend jaar op een ander moment dan gebruikelijk: Opwekking wordt rond het Hemelvaartsweekend gehouden en niet tijdens de pinksterdagen. Dat komt omdat anders festival Defqon.1 in de knel komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel