Vertrekkend directeur Ruben Flach ziet met gemengde gevoelens uit naar Opwekking komend weekend

BIDDINGHUIZEN • Wo 15 mei 2024 | 7:48 • Woensdag 15 mei 2024 | 7:48

Op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen wordt op dit moment druk gebouwd. Komend weekend is dat de locatie van de 54ste editie van het christelijke evenement Opwekking. Een speciale editie voor de directeur van Opwekking, Ruben Flach. Hij stopt er namelijk na deze editie mee.

Flach begon in 2015 als directeur en verving Joop Gankema. In zijn tijd als directeur heeft Flach veel meegemaakt. Zo ging de 2020 editie niet door vanwege corona en organiseerde Flach samen met de vrijwilligers een online-conferentie.

Dat gebeurt nu nog steeds. "Nu zijn er naast de 70.000 mensen hier nog zo'n 300.000 mensen online bij in meer dan honderd landen," zegt Flach. Ook zorgde Flach ervoor dat er ook vrouwelijke sprekers op het hoofdpodium werden uitgenodigd, wat daarvoor weinig gebeurde.

Flach kwam een vrouwelijke spreekster tegen op een conferentie in het buitenland. Daarop nodigde hij haar uit voor de Pinksterconferentie. "Ik vind het belangrijk dat we de toon zetten dat we zowel mannen als vrouwen overal voor inzetten."

Flach in gesprek met vrijwilligers.

Gemengde gevoelens
Directeur Flach neemt met gemengde gevoelens afscheid. Hij noemt de Pinksterconferentie een prachtige organisatie die hij gaat zeker gaat missen. "Ik denk als het maandagmiddag is en het hier steeds rustiger wordt, de stoelen zijn opgeruimd, dat ik dan wel een traantje ga laten."

Toch heeft hij vrede met zijn besluit. "God heeft de afgelopen tijd meerdere keren heel duidelijk tot mij en ook tot mijn vrouw gesproken dat mijn seizoen bij Opwekking tot een einde komt. Die woorden zijn vervolgens onafhankelijk van elkaar door andere mensen bevestigd. Ik wil gehoorzaam zijn aan wat God spreekt en luisteren naar Zijn stem."

Grotere camping
Nu is directeur Flach dus druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de komende Opwekking. De vorige editie werd druk bezocht. Zo'n 60.000 mensen kwamen naar Biddinghuizen. Het terrein was op sommige moment zelfs even vol. Daarom wilde de organisatie dit jaar uitbreiden. Dat doen ze met 2.000 extra campingplekken dit jaar.

Flach weet nog niet wat hij na Opwekking gaat doen. "Na de conferentie kijken we wel weer verder. Er is zoveel te doen. Daar maak ik mij niet zo druk over." Ook heeft de stichting nog niet bepaald wie zijn opvolger gaat worden. Daar loopt op dit moment een selectieprocedure voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel