Reizigers hebben minder vaak te maken met bussen die niet op komen dagen

FLEVOLAND • Di 9 juli 2024 | 17:36 • Dinsdag 9 juli 2024 | 17:36

Busreizigers hadden de afgelopen maanden veel minder te maken met de uitval van busritten in Flevoland. Volgens recente cijfers van de provincie is de rituitval in het tweede kwartaal van 2024 gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal.

Sinds halverwege april rijden er minder bussen. EBS heeft namelijk te maken met een personeelstekort en daardoor vielen er veel ritten onverwachts uit. De versoberde regeling moest dit verbeteren.

In het tweede kwartaal van dit jaar vielen er minder bussen uit bij EBS, vooral vanaf half april. Tot 13 april viel met 10,8 procent iets meer dan één op de tien ritten uit. Na 14 april, toen de nieuwe dienstregeling begon, daalde dit naar 0,4 procent. En ook in de maanden daarna blijft het in vergelijking laag tot maximaal één procent.

In het eerste kwartaal van 2024 waren de uitvalpercentages aanzienlijk hoger, zoals 12 procent in januari en 14 in februari.

Nog te hoog
De rituitval is nog wel te hoog, want de gestelde norm is 0,2 procent. Volgens de provincie hebben de aanpassingen van de dienstregeling gezorgd voor betere resultaten, maar het doel is nog altijd om de norm te halen.

EBS kreeg ook de eis opgelegd vanuit de provincie om voor juli voldoende chauffeurs te hebben gevonden om in december de volledige dienstregeling alsnog te kunnen rijden. Als dit niet lukt moet EBS met een nieuw vervoersplan komen.

Of het werven gelukt is, is nog niet duidelijk. De provincie laat weten dat dit opnieuw wordt besproken tijdens de Provinciale Statenvergadering op 17 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel