Vrouw zou alleen bij zus logeren maar woont er nu al zes jaar en gaat niet weg, rechter grijpt in

ALMERE • Wo 3 juli 2024 | 20:00 • Woensdag 3 juli 2024 | 20:00

De Almeerse W.S. moet van de rechter snel de woning van haar zus verlaten. Die laatste spande twee weken terug een kort geding tegen haar aan, omdat haar familielid problemen veroorzaakt en maar niet vertrekt. Dat is onterecht, stelt de rechter nu ook. De vrouw betaalt namelijk geen huur en heeft daardoor geen recht om er te blijven wonen.

Toen W.S. dakloos dreigde te worden, besloot haar zus haar inclusief haar hond in huis te nemen in 2018. "Ze zou drie maanden blijven." De zus heeft daar nu ontzettend veel spijt van, want zes jaar na dato wonen ze nog steeds gedwongen samen en dat begint te wringen.

De gastvrije zus blijkt bijvoorbeeld allergisch te zijn voor de hond en haar kinderen is ze ook al kwijt vanwege hun inwonende tante. "Die zijn bij papa gaan wonen en komen pas weer terug als zij weg is."

Deurwaarders
Ondertussen neemt W.S. het hele huis over, zei ze twee weken terug in de rechtszaal. "Ik heb geen eigen plekje meer en wil gewoon mijn huis terug. Dat begint voor irritaties te zorgen."

Het grootste probleem vindt ze de schuldeisers en deurwaarders die regelmatig aan de deur komen voor haar zus. "Ze betaalt haar schulden niet. Volgens mij opent ze haar post al heel lang niet meer."

Geen reactie
Op eerdere sommaties om te vertrekken, reageerde haar zus niet. Ook niet toen ze dat via een brief deed. "Ze zegt wel dat ze zoekt naar een huis, maar ze staat nergens ingeschreven."

Waarom de vrouw niet vertrekt uit de Almeerse woning, is niet duidelijk. Ze kwam niet naar de rechtbank. Dat doet er nu ook niet meer zoveel toe; de rechter heeft beslist dat ze moet gaan. Als ze dat niet doet, geldt er een dwangsom van 250 euro per dag tot maximaal 5.000 euro. Ze moet ook de proceskosten van bijna 1.000 euro betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel