Almeerse wil af van logerende zus; "Ze zou drie maanden blijven"

ALMERE • Wo 19 juni 2024 | 20:30 • Woensdag 19 juni 2024 | 20:30

Haar zus dreigde dakloos te worden. Daarom besloot een Almeerse vrouw haar zus, inclusief een hond tijdelijk in huis te nemen. Dat was in 2018. En de zus zou drie maanden blijven. Het werd iets langer...

Om haar post te kunnen blijven ontvangen, werd de zus ook ingeschreven op het adres van de vrouw. Inmiddels heeft die daar erg veel spijt van, want zes jaar na dato wonen ze nog steeds gedwongen samen. En deurwaarders en schuldeisers weten de logerende zus ook te vinden.

"Ze zegt wel dat ze zoekt naar een huis, maar ze staat nergens ingeschreven", zei de Almeerse woendag over haar zus in de Lelystadse rechtbank. Op eerdere sommaties om te vertrekken, reageerde haar zus niet. Ook niet toen ze dat via een brief deed. Daarom vroeg ze de rechter om hulp.

Allergisch voor hond
Want de problemen stapelen zich maar op. Zo blijkt de gastvrije vrouw allergisch te zijn voor de hond van haar zus. "Dat hebben testen inmiddels aangetoond." En haar kinderen is ze ook al kwijt, vanwege hun inwonende tante. "Die zijn bij papa gaan wonen."

Ondertussen neemt de zus het hele huis over, vertelt de Almeerse. "Op allerlei plekken staan kastjes en andere spullen van haar. Overal heeft ze haar stempel op gedrukt. Ik heb geen eigen plekje meer en wil gewoon mijn huis terug.’’

Deurwaarders
Het grootste probleem vindt ze de schuldeisers en deurwaarders die regelmatig aan de deur komen. "Ze betaalt haar schulden niet. Volgens mij opent ze haar post al heel lang niet meer."

De advocaat van de gastvrije zus maakt zich zorgen dat de deurwaarders binnenkort beslag zullen gaan leggen op de spullen in huis. "Eerder is er loonbeslag geweest en dat was prima. Maar als ze spullen gaan meenemen, dan moet mijn cliënt maar kunnen bewijzen dat iets van haar is en niet van haar zus", stelde de advocaat.

Waarom de tijdelijk opgevangen zus niet vertrekt uit de Almeerse woning, is niet duidelijk. Ze zou parttime werken en functioneert verder goed. "Maar wij hopen wel dat er schuldhulpverlening op gang kan komen voor haar. Want dat heeft ze waarschijnlijk wel nodig’’, voegde de raadsman daar aan toe.


Zus laat het afweten in de rechtbank
Wat de tijdelijk logerende zus ervan vindt, blijft gissen. Ze kwam niet naar de rechtbank. "Ze zit deze week in Engeland en gaat daar naar theatervoorstellingen. Dat geld had ze beter aan haar schuldeisers kunnen betalen", stelde de advocaat van de gastvrije zus.

De relatie tussen de twee zussen is nog wel goed, maar er ontstaan wel steeds meer irritaties tussen hen. "Ik wil nu ook voor mijn kinderen gaan strijden en niet meer voor haar. Als zij weg is, komen mijn kinderen weer thuis.’’

Waar de vrouw dan naar toe moet, is onduidelijk. "Ik weet dat ze bij onze moeder terechtkan, maar daar heeft ze al jaren geen contact meer mee. Dus ik weet niet of dat een goede oplossing is."

De rechter beslist over twee weken of de zus het huis moet verlaten en zich moet uitschrijven van het adres.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel