Agenten plaatsen nepbestelling bij explosievenhandelaar, omgeving tijdens 'koop' afgezet

DRONTEN • Wo 3 juli 2024 | 16:17 • Woensdag 3 juli 2024 | 16:17

De politie heeft dinsdag in Dronten een man kunnen aanhouden die ervan wordt verdacht dat hij explosieven verkocht. Agenten deden zich voor als klant en spraken met hem af bij een bushalte aan de Educulaan. De man had daadwerkelijk een tas bij zich met een explosief erin. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit onschadelijk gemaakt. De omgeving werd tijdelijk afgezet.

Rondom de bushalte waren dinsdag veel hulpdiensten op de been. Het werd lange tijd niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Het zou gaan om een actie van de recherche, en er zou 'iets wat lijkt op een explosief' gevonden zijn. Nu maakt de politie dus meer details bekend.

De politie stuitte op de man in een lopend onderzoek. Daarop werd besloten om zelf een bestelling te plaatsen en dus een zogeheten 'pseudokoop' te doen.

Beelden van de politieactie en EOD:

Vanwege de veiligheid stonden de EOD en andere hulpdiensten, waaronder de brandweer en ambulancepersoneel, klaar om te helpen.

De rol van de verdachte wordt door de politie verder onderzocht. Hij wordt verdacht van de handel in explosieven. Vanwege het onderzoek kan de politie nog niets zeggen over de leeftijd en woonplaats van de man, het soort explosief dat hij bij zich had en in wat voor onderzoek hij opdook. "Verkopers van explosieven zijn gewaarschuwd: ook de politie kan uw klant worden", aldus de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel