Lelystad vindt 'levensgevaarlijk kruispunt' veilig en wil niks veranderen

LELYSTAD • Di 2 juli 2024 | 18:43 • Dinsdag 2 juli 2024 | 18:43

De gemeente Lelystad gaat niks veranderen aan het kruispunt waar vorige week een man op een scootmobiel zwaargewond raakte. Hij werd aangereden door een bestelbus. Omwonenden spreken na een reeks incidenten van een 'levensgevaarlijk kruispunt'.

Het gaat om de Schoener 40 waar de weg een fietspad kruist. Fietsers moeten daar voorrang krijgen van automobilisten, maar auto's rijden daar volgens omwonenden vaak veel te hard. Soms wel zeventig kilometer per uur, waar dertig is toegestaan.

Ook klagen bewoners over hoge begroeiing van bomen en planten die een goed overzicht op de kruising lastig maakt. Automobilisten kunnen fietsers zo nauwelijks zien aankomen.

Drempel is voldoende
De gemeente Lelystad laat weten dat de aanwezige drempel vlak voor het fietspad en een verkeersbord dat je maximaal dertig kilometer per uur mag rijden voldoende moeten zijn. Bovendien zouden er volgens de woordvoerder de afgelopen twee jaren maar twee officiële meldingen binnen zijn gekomen over de kruising.

Omwonenden hadden graag meer drempels gezien om hard rijdende auto's af te remmen. Ook willen ze dat het groen wordt bijgehouden voor beter zicht en dat er eventueel bolle verkeerspiegels komen om de hoek om te kunnen kijken. De gemeente vindt dat niet nodig, omdat er al "voldoende verkeersmaatregelen" zijn getroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel