Bewoners Oosterwold willen geen McDonald's in hun wijk, keten wil nu met ze in gesprek

ALMERE • Wo 3 juli 2024 | 14:25 • Woensdag 3 juli 2024 | 14:25

McDonald's wil in gesprek met de bewoners van Oosterwold in Almere. Het bedrijf organiseert een inloopavond en daarvoor is deze week een uitnodiging aan omwonenden van de bouwlocatie verstuurd.

De aanleiding voor de inloopavond zijn de bezwaren die de afgelopen tijd zijn ingediend bij de gemeente Almere. Tegenstanders vinden een McDonald's niet passen bij de wijk. Ze stellen dat Oosterwold is opgezet als groene, duurzame wijk waar een fastfoodrestaurant niet thuis hoort.

'Het past hier niet'
De groep startte een petitie en zamelde geld in om een advocaat te betalen. De tegenstanders zijn ervan overtuigd dat een McDonald’s in de wijk voor overlast zal zorgen. In Oosterwold staan geen vuilnisbakken, omdat het de bedoeling is dat de bewoners hun afval zelf opruimen.

"Ik denk niet dat de bezoekers van de McDonald’s na hun Big Mac terug naar binnen zullen lopen om het afval te gaan brengen", zei bewoner Caroline Hooijer vorig jaar. "Ik denk dat jongeren hier zullen blijven rondhangen. Dat betekent geluidsoverlast, stankoverlast. Het past hier niet."

Lees ook: Bewoners Oosterwold willen geen McDonald's in wijk

Omwonenden kunnen meedenken
McDonald's geeft aan in gesprek te zijn met de gemeente om te kijken hoe het beoogde restaurant beter kan worden aangesloten op de visie van Oosterwold. Ook bewoners kunnen meedenken: “We zijn benieuwd naar uw mening en eventuele suggesties over de inrichting zoals wij die voor ogen hebben", schrijft McDonald’s in de brief.

Bewoners hebben de mogelijkheid om op voorhand vragen te stellen via de mail. Deze worden volgens de fastfoodketen meegenomen in een presentatie, die die avond gegeven wordt.

Omwonenden kunnen zich van tevoren aanmelden op vermelding van hun adres. Het tijdstip en de locatie worden op een later moment aan hen bekendgemaakt.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel