Grote stroomstoring in NOP en op Urk weer voorbij, twee uur eerder dan verwacht

URK • Do 27 juni 2024 | 14:25 • Donderdag 27 juni 2024 | 14:25

Zo'n 8000 huishoudens op Urk, in Espel en in Tollebeek hebben donderdagmiddag zonder elektriciteit gezeten vanwege een storing op het middenspanningsnet. Ook winkelcentrum Urkerhard aan de Nagel op Urk werd getroffen.

De storing ontstond rond 14.00 uur en was rond 15.00 uur door een monteur opgelost. Dat was twee uur eerder dan Liander verwachtte.

Het postcodegebied 8309, 8311, 8321, 8322 werd getroffen. Dit waren straten verdeeld door Urk, in Espel en in de nieuwbouwwijk van Tollebeek. Ook huishoudens aan de Urkerweg tussen beide dorpen werden getroffen.

Twee mensen vast in een lift
Door de stroomstoring moest de brandweer één persoon uit een lift halen, in een wooncomplex aan de Beatrixstraat op Urk. Die persoon zat uiteindelijk een kwartier vast. Ook in een appartementengebouw aan de Ransuil op Urk bleek nog iemand in een lift te zitten. Die persoon kon uiteindelijk zelf naar buiten komen, laat de brandweer weten.

Gemaakt met LocalFocus

Ook storing in Dronten
Eerder op de dag ontstond ook een stroomstoring in Dronten. Die was ook al snel weer verholpen. De oorzaak in Dronten was een probleem aan een elektriciteitskabel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel