Tbs'er afgevoerd naar het ziekenhuis, in korte tijd ook twee doden in kliniek

ALMERE • Di 25 juni 2024 | 11:36 • Dinsdag 25 juni 2024 | 11:36

Op dezelfde dag dat er in de Almeerse Oostvaarderskliniek voor de tweede keer in korte tijd een dode viel door vermoedelijk drugsgebruik, is een andere tbs-patiënt afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook die heeft waarschijnlijk drugs ingenomen.

Dat blijkt uit een brief die demissionair minister Weerwind voor Rechtsbescherming dinsdagochtend aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij schrijft dat kamers en openbare ruimtes in de kliniek na de incidenten met drugshonden zijn doorzocht. Daarbij zijn geen drugs of andere verboden middelen gevonden.

Crisis
Er is sprake van een crisissituatie in de tbs-kliniek. Dit weekend en maandag mochten patiënten geen bezoek ontvangen en niet van hun afdeling af. Ook heeft de kliniek extra maatregelen genomen, om te voorkomen dat er opnieuw drugs ingevoerd worden.

Begin mei overleed ook al een patiënt die waarschijnlijk drugs had gebruikt. De minister en oud-burgemeester van Almere spreekt in zijn brief zijn medeleven uit aan de betrokkenen en nabestaanden.

Lees ook: Omwonenden geschokt over situatie Oostvaarderskliniek: 'Uitbreiding raakt verder uit zicht'

Mogelijk meer toezicht
De Inspectie Justitie en Veiligheid (IJV) en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaan begin volgende maand in gesprek met de kliniek. Daarna wordt besloten of intensiever toezicht nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel