Batavia'90 moet spits Gilbrano Plet achterstallig salaris betalen

LELYSTAD • Ma 24 juni 2024 | 20:12 • Maandag 24 juni 2024 | 20:12

Voetbalclub Batavia’90 uit Lelystad moet centrumspits Gilbrano Plet (31) zijn achterstallige salaris van februari tot en met juni uitbetalen. Dat heeft de rechter in Lelystad maandag beslist. De amateurclub moet ook de salarisspecificaties van oktober vorig jaar tot en met mei en de jaaropgave 2023 binnen twee weken overhandigen aan Plet. Zo niet, dan geldt er een dwangsom van 100 euro per dag met een maximum van 5.000 euro.

In februari vorig jaar werd de voetballer -die eerder speelde bij onder meer Almere City, Sparta Nijkerk en Rijnsburgse Boys- aangesteld als centrumspits. Voor de zestien uur per week die hij daaraan kwijt is, krijgt hij 1500 euro per maand en heeft hij recht op een bonus bij het behalen van de periodetitel of promotie.

Maar dat salaris werd regelmatig niet op tijd gestort, stelt Plet. De achterstand is inmiddels opgelopen tot een paar duizend euro. Vorig jaar ging dat ook al eens mis. "Steeds wordt me beloofd dat ze gaan betalen of komen er kleine gedeeltes binnen", zei hij.

Weg bij Batavia'90
Naast het voetballen, studeert en werkt hij bij de gemeente Amsterdam. "Maar ik heb deze inkomsten uit het voetbal wel echt nodig. Ik kan ondertussen niet meer voldoen aan mijn financiële verplichtingen. Dat neemt mijn plezier in het voetbal wel weg en mijn geestelijke gezondheid lijdt hieronder." Hij heeft daarom ook zijn contract bij de club opgezegd per 1 juli.

De rechter stelde Plet maandag in het gelijk. Waarom Batavia’90 niet betaalt, werd niet duidelijk tijdens de zitting. Er verscheen niemand van de club. In een brief eind vorig jaar aan Plet en zijn advocaat zou zijn gemeld dat het geld om het salaris te betalen er niet is en dat er alles aan werd gedaan om het probleem op te lossen.

"De verwachting was dat in januari sponsorgelden zouden binnenkomen, die het mogelijk zouden maken om de betalingen weer te verrichten", stond in de dagvaarding van de voetballer te lezen. Zijn advocaat bevestigde dat nog eens in de rechtszaal. "Het is geen onwil waarschijnlijk, maar onmacht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel