Eigenaar Blowboot Almere verkoopt vanaf vandaag legaal zijn eigen geteelde wiet

ALMERE • Ma 17 juni 2024 | 13:59 • Maandag 17 juni 2024 | 13:59

In de Almeerse coffeeshops is vanaf nu ook legaal geteelde wiet te koop. Het gaat om een landelijke proef die in een aantal steden wordt uitgevoerd. Naast Almere zijn er nog negen gemeenten die meedoen. De proef is een overgangsfase en gaat drie maanden duren. Daarna is het de bedoeling dat alléén gereguleerde wiet verkocht wordt.

Het uiteindelijke doel van het experiment is om drugscriminaliteit tegen te gaan. Zes maanden geleden waren Tilburg en Breda al begonnen.

Lees ook: Flevolanders en Groningers meest positief over levering en verkoop van wiet en hasj

Tot nog toe werd er wel wiet verkocht, maar dat werd gedoogd omdat de teelt en toelevering illegaal is. In heel Nederland zijn er nu twee legale telers van de softdrugs. Verwacht wordt dat zich meer telers melden.

"Eindelijk legale aanvoer"
Bart Vollenberg is coffeeshopeigenaar van de Blowboot in Almere en één van de twee legale wiettelers. Hij is verheugd over de stap in het wietexperiment. "Dit is voor ons een hele bijzondere dag. Want na 25 jaar hebben we eindelijk legale aanvoer."

In de gemeente Almere geldt nu ook een nieuw coffeeshopbeleid. Zo mogen de verkooppunten al om 12.00 uur open in plaats van 16.00 uur 's middags. Registratie van consumenten komt te vervallen en de vergunningen voor nieuwe coffeeshops worden voor langere tijd worden afgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel