Almere kan niet maaien door de nattigheid, gras tot een meter hoog

ALMERE • Do 6 juni 2024 | 10:20 • Donderdag 6 juni 2024 | 10:20

De gemeente Almere heeft een achterstand met het grasmaaien in Almere. Dit komt door het natte weer van de afgelopen tijd. Het gras is op sommige plekken wel tot één meter hoog gegroeid.

De gemeente laat weten dat als grasmaaiers op natte grond maaien, er kale plekken in het groen ontstaan. Dit wilde de gemeente vermijden, en daarom hebben ze niet overal gemaaid. Hierdoor is het gras dus op bepaalde plekken in de stad nog hoger geworden. Almere geeft aan er alles aan te doen om de achterstand zo snel mogelijk in te halen.

Reden voor minder maaien
In plaats van tien tot twaalf keer per jaar wordt op sommige plekken maar één tot drie keer per jaar gemaaid. Dit zou goed zijn voor de biodiversiteit. Bovendien denkt wethouder Openbare Ruimte en Natuur, Jesse Luijendijk, dat de natuur hier mooier van wordt.

Lees ook: Gemeente Almere gaat minder maaien: gras tot een meter hoog

In de woonwijken blijft het gras wel korter, zodat er nog gepicknickt en gesport kan worden. Almeerse inwoners hebben in het verleden wel eens geklaagd over velden waar het gras niet goed onderhouden wordt. Bovendien blijft het gras ook kort zodat mensen met hooikoorts minder klachten hebben.

De gemeente bekijkt per grasveld of berm of het gras daar hoger kan worden. Zo wordt het gras ook kort gehouden op plekken waar anders onveilige situaties zouden ontstaan.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel