Baby's kunnen weer terecht in het Flevoziekenhuis, opnamestop opgeheven

ALMERE • Wo 5 juni 2024 | 10:41 • Woensdag 5 juni 2024 | 10:41

De opnamestop voor te vroeg geboren of zieke baby’s is opgeheven op de afdeling neonatologie van het Flevoziekenhuis in Almere. De maatregel werd 16 mei ingesteld nadat drie baby's en drie zorgmedewerkers op de afdeling besmet waren met de zogenoemde MRSA-bacterie. Het ziekenhuis meldt dat er geen nieuwe besmettingen zijn vastgesteld.

Op de neonatologie-afdeling worden premature baby's verzorgd. Bevallingen vinden plaats op de afdeling verloskunde. Tijdens de opnamestop bleef de afdeling verloskunde operationeel. Uit voorzorg zijn zwangere vrouwen met een verhoogd risico naar andere ziekenhuizen overgebracht.

Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) veroorzaakt over het algemeen geen klachten. Het is een tijdelijke bacterie die veel voorkomt op de huid van gezonde mensen zonder dat ze er last van hebben. Ook kunnen ze MRSA dragen in de neus, keel, darmen en urine. De bacterie komt vaker voor in ziekenhuizen.

Wie een zwakke weerstand heeft kan getroffen worden door de bacterie. Dan kan een infectie ontstaan zoals een steenpuist of krentenbaard. In zeldzame gevallen ontstaat bloedvergiftiging, botinfectie of longontsteking. De bacterie is resistent tegen de meeste antibiotica. Infecties zijn daardoor moeilijk te behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel