Huis verzegeld na explosie, derde ontploffing in Lelystad in paar dagen tijd

LELYSTAD • Wo 5 juni 2024 | 10:24 • Woensdag 5 juni 2024 | 10:24

Een huis aan de Hollandse Linde in Lelystad is voor twee weken gesloten na een explosie. Dat meldt de gemeente Lelystad. De ontploffing was in de nacht van zondag op maandag. Het is de derde explosie in een paar dagen tijd in de provinciehoofdstad.

De woningsluiting in de Parkwijk werd dinsdag bekendgemaakt in een brief aan omwonenden. De explosie was in de nacht van zondag op maandag rond 03:15 uur. De bewoners van het betreffende huis zijn tijdelijk op een andere plek ondergebracht, aldus de gemeente.

Tijdens de woningsluiting beoordeelt de gemeente of de rust in de buurt terugkeert. Na twee weken volgt een beoordeling of terugkeer van de bewoners weer mogelijk is.

Andere explosies in Botter en Lelystad-Haven
Ook een woning aan de Botter 19 in Lelystad is tijdelijk gesloten. Op dit adres ging eind mei een explosief af. Daarna werd het huis verzegeld en werden ook de bewoners van deze woning elders ondergebracht. In de nacht van maandag op dinsdag volgde een nieuwe ontploffing op dit adres.

Van zaterdag op zondag ontplofte er een explosief bij een huis aan de Harderwijkstraat in Lelystad-Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel