Huis in Lelystad twee weken gesloten na explosie

LELYSTAD • Za 25 mei 2024 | 18:18 • Zaterdag 25 mei 2024 | 18:18

Een huis aan de Botter 19 in Lelystad blijkt op last van de gemeente tijdelijk te zijn gesloten. Dat is gebeurd nadat dinsdag een explosief afging bij de woning. Eén bewoner moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

De explosie bij het huis was in de nacht van dinsdag op woensdag. Om onrust in de buurt te voorkomen, is het huis door de loco-burgemeester voor twee weken verzegeld, meldt de gemeente in een brief aan omwonenden.

In de tussentijd beoordelen gemeente en politie de situatie. Als de rust in de omgeving is teruggekeerd, moet duidelijk zijn of het huis gesloten blijft of weer kan worden vrijgegeven. De bewoners van het huis zijn tijdelijk op een andere plek ondergebracht.

Tweede woningsluiting in korte tijd
Eerder deze maand was ook een explosie in Lelystad waarbij het huis al door de gemeente was gesloten. Bij de woning in de wijk Galjoen ging een vuurwerkbom af.

Omdat er niemand meer in de huis woont, raakte er niemand gewond. Wel ontstond een kleine brand, maar die was snel onder controle. Een paar dagen eerder was er een ontploffing bij dezelfde woning.

Het huis aan de Galjoen blijft verzegeld tot in elk geval 30 mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel