Tien kunstwerken schetsen een toekomstbeeld van de randmeren

ZEEWOLDE • Di 28 mei 2024 | 21:53 • Dinsdag 28 mei 2024 | 21:53

Hoe moeten de randmeren rondom Flevoland er uit komen te zien? De coöperatie Gastvrije Randmeren wil in een nieuwe tentoonstelling verschillende mogelijkheden laten zien. Sinds dinsdagmiddag zijn verschillende kunstwerken van de expositie 'Toekomstdromen voor de Randmeren' te zien op de Nulderdijk in Zeewolde.

De tentoonstelling bestaat uit tien borden met elk een ander thema. Zo is er een bord over de dieren in de meren, maar ook over watersporten en over de verschillende eilanden die de randmeren heeft.

Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van provincies en gemeenten langs de randmeren, heet het afgelopen jaar verschillende inspiratiesessies georganiseerd. In die sessies konden mensen met ideeën komen over wat ze zouden willen veranderen aan de randmeren. "Dat leidde tot 342 ideeën en die zijn nu verwerkt in de kunstwerken," zegt Rita Braam van Gastvrije Randmeren.

Flevoland telt 14 randmeren. De plannen gaan over de randmeren 2 tot en met 9.

Flevolanders mogen stemmen
Tot midden juni blijft de tentoonstelling in Zeewolde staan. Belangstellenden kunnen stemmen op het thema dat ze het meest interessant vinden. Dat kunnen ze doen via een QR-code. Vervolgens worden al die stemmen verzameld en gaat Gastvrije Randmeren een plan opstellen om de randmeren te verbeteren.

"We maken een toekomstvisie die we aan het einde van het jaar presenteren. De stemmen worden daarin verwerkt. Vervolgens kunnen we met andere gebiedspartners zoals de gemeentes, waterschappen en de provincie beter afspreken waar we in gaan investeren bij de randmeren," zegt Braam.

Reizende tentoonstelling
De tentoonstelling is naast Zeewolde ook al in Kampen en bij Strand Horst geweest. De komende weken reist de expositie verder.

"We gaan hierna naar Biddinghuizen naar de Bremerbaai. Daarna gaat de tentoonstelling richting Harderwijk, Naarden-Vesting en we sluiten af in Nijkerk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel