Klanten in rij voor uitverkoop bij Coop die Plus wordt

EMMELOORD • Di 28 mei 2024 | 7:52 • Dinsdag 28 mei 2024 | 7:52

Voor zeven uur 's ochtends al in de rij staan voor boodschappen. Dat zie je in Nederland niet vaak. Maar bij Coop Greidanus in Emmeloord was het dinsdagochtend vroeg al een drukte van belang. De winkel aan Wittesteyn wordt de komende weken verbouwd tot een vestiging van Plus. En om dat makkelijker te maken, werd de resterende winkelvoorraad dinsdag met vijftig procent korting verkocht.

Hoewel de schappen de laatste dagen al leger raakten, omdat niet alle producten meer werden aangevuld, kwamen toch veel mensen kijken of er nog iets goedkoop te scoren viel. De supermarkt opent altijd om zeven uur de deuren, maar zo druk als dinsdagochtend is het er rond die tijd niet vaak. De parkeerplaats stond vol alsof het zaterdagmiddag was.

Rond kwart voor zeven had zich voor de winkel al een rij met klanten met winkelwagentjes gevormd. Er werden onderling grapjes gemaakt over de vroege drukte. Tegelijkertijd werd de volgorde van wie als eerste naar binnen mocht zorgvuldig bewaakt.

Tot vreugde van de wachtenden openden de deuren uiteindelijk al om tien voor zeven. Eenmaal binnen bleken vooral de duurdere producten als koffie, kaas en wasmiddel snel uitverkocht. Ook stond er een lange rij bij de verse slagerij in de winkel. Sommige klanten kochten alleen het broodnodige, andere hadden hun kar tot de rand gevuld.

De uitverkoop duurde tot het begin van de middag. Daarna ging de winkel dicht voor de verbouwing. Tegelijk met de verbouwing van de supermarkt wordt ook de slijterij verplaatst naar een pand op de hoek, waar eerder onder meer een kaaswinkel en een winkel met wenskaarten zaten.

In het deel waar eerder de slijterij zat, opent straks een speciale tabakswinkel. Met de opening van die zaak speelt eigenaar Sybolt Greidanus alvast in op het verkoopverbod op tabak voor supermarkten dat op 1 juli moet ingaan.

Half juni moeten de verbouwde supermarkt, de verplaatste slijterij en de nieuwe tabakswinkel weer open gaan voor klanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel